LUXEVERLICHTING

Luxe verlichting
Het creëren van de perfecte intieme sfeer in uw huis is een van de belangrijkste bouwstenen in het interieurontwerp. U wilt dat uw huis het gevoel heeft dat het u weer verwelkomt, vooral na een lange dag, en de verlichting is een kritische factor. Helaas kan het zo vaak een bijkomstigheid zijn.

Als het om verlichting gaat, zijn er drie verschillende types: Omgevingsverlichting, accentverlichting en taakverlichting. We overwegen echter ook graag decoratieve verlichting, want vaak worden opvallende verlichtingsstukken over het hoofd gezien, maar ze zijn de sleutel tot het injecteren van persoonlijkheid in ruimtes. Elk van deze soorten verlichting is nodig, maar de echte sleutel is in hoe deze zijn gelaagd in de ruimte, het geven van flexibiliteit en sfeer in gelijke mate. Hulp nodig? Volg onze gids voor het creëren van een intieme sfeer met luxe verlichting in uw huis om u op weg te helpen.

flex-align-center
1. DE FUNCTIES VAN UW KAMER IN OVERWEGING TE NEMEN

In eerste instantie moet je je afvragen waar de ruimte die je ontwerpt in eerste instantie voor gebruikt gaat worden. Het noteren van de verschillende taken die in een ruimte gaan plaatsvinden is een goed uitgangspunt om de hoeveelheid verlichting die je nodig hebt uit te werken. Verlichting is een briljante manier om de functies van bepaalde gebieden aan te geven, vooral als het gebied waar je mee te maken hebt open is en in alternatieve gebieden moet worden ingedeeld.

2. LET OP NATUURLIJK LICHT

Als u gezegend bent met een ruimte op het zuiden, zult u veel minder licht nodig hebben voor de dag en misschien hoeft u niet zoveel taakverlichting te overwegen, afhankelijk van hoe en wanneer u de kamer gebruikt. Als u niet zo gelukkig bent met natuurlijk licht, moet u uitzoeken hoe dit de ruimte in kwestie beïnvloedt en opnieuw nadenken over hoe de verlichtingssituatie uw dagelijkse routine zal beïnvloeden.

flex-align-center
3. 3. INSTALLEER DIMMERS

Het installeren van dimschakelaars is een geweldige manier om uw sfeerverlichting te regelen. De sfeerverlichting is de basis van uw kamer. Dit is de hoofdverlichting die u oplicht als u een kamer binnenkomt en die normaal gesproken afkomstig is van plafonddownlights, een hanglamp of zelfs wandverlichting. Het installeren van dimmers op deze verlichtingsstijl zorgt voor flexibiliteit, afhankelijk van het tijdstip van de dag, de taak of uw eigen persoonlijke voorkeuren. U wilt ‘s avonds niet bepaald een helder wit licht op u hebben omdat dit niet huiselijk zou voelen. Een zacht verlicht basislicht zal helpen om een kalme en ontspannende omgeving te creëren die kan worden uitgebreid met andere soorten verlichting.

4. ONDERZOEK UW LAMPEN

Ga er niet van uit dat een bezoek aan uw plaatselijke handelswinkel of supermarkt en het ophalen van gloeilampen voldoende is om de juiste sfeer voor uw huis te creëren. Verschillende lampen kunnen een andere kleur en helderheid van het licht produceren. De Kelvin Scale (K) meet de lichtkleur, ook wel temperatuur genoemd; hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer en geler het licht, en hoe hoger het aantal, hoe kouder en blauwer het licht. Een voorbeeld: warm wit gloeiend licht is waarschijnlijk de beste functionele verlichting voor een gezellige woonkamer en heeft een temperatuur van 2.700K – 3.000K.

flex-align-center
5. 5. UW VERLICHTING IN EEN LAAG LEGGEN

Weet je nog die vier verlichtingsgebieden die we eerder hebben aangeroerd? Het gelaagd maken van al die vier lichtbronnen is de sleutel tot het creëren van een intiem lichtschema; je moet een schema opbouwen dat deze verschillende effecten combineert om een aanpasbare omgeving te creëren voor de verschillende behoeften van de ruimte. Probeer een algemene plafondverlichting, wandverlichting, functieverlichting, vloerlampen, tafellampen en taakverlichting te integreren om een goede mix te creëren. De beste schema’s kunnen drie of vier elementen bevatten, dus onderzoek echt wat u zou kunnen opnemen in uw interieurontwerp.

6. FOCUSPUNTEN CREËREN

U kunt de verlichting gebruiken om details te accentueren en de nadruk te leggen op architectonische kenmerken en op opvallende kunst- en meubelstukken. Om een meer ontspannen sfeer te creëren, brengt u de verlichting naar een lager niveau via tafellampen en korte vloerlampen. Hoekigigere wandlampen of schijnwerpers in de richting van objecten in uw huis waar u van houdt en die u wilt laten zien, in plaats van ze te richten op lege muren of de grond. Onze Tusk wandlampen zijn misschien niet verplaatsbaar, maar zullen zeker een statement maken als ze aan weerszijden van een kunstwerk worden geplaatst.

flex-align-center
7. DENK AAN SFEERVERLICHTING EN TAAKVERLICHTING

Extra taak- en sfeerverlichting is vaak de plek waar de ontwerpschema’s tekortschieten. Huiseigenaren gaan ervan uit dat het centrale licht of de wandlampen op vol vermogen genoeg zijn, in plaats van na te denken over het gelaagde effect. Als u graag ‘s avonds laat leest, moet u een zachte en zwoele achtergrond hebben die kan worden bereikt met diffuse accentverlichting en een sterkere taaklamp om ervoor te zorgen dat u kunt zien wat u aan het doen bent. Zachte stoffen kappen op tafellampen en vloerlampen zoals de sculpturale Giacometti Leaf Lamp helpen het licht te verspreiden, waardoor het zachter wordt en perfect is voor de achtergrond. U kunt ook denken aan verlichtingsfuncties zoals boekenkasten of open haarden. Onze Slate Cube Lampen gebruiken LED’s om een zachte highlighting gloed te geven aan zijn

Led spots dimbaar van hoge kwaliteit tegen een Scherpe Prijs. Bestel nu bij de LED Specialist! Groot Aanbod, Snelle levering & Vakkundig advies. Dé online shop voor Led Verlichting! Gratis verzending. Achteraf betalen. Nergens beter en goedkoper.