Woning inrichten

Verhuizen naar een nieuw huis kan een van de grote vreugden van het leven zijn, maar het kan ook een tijd van onzekerheid zijn, vooral als het gaat om het decoreren. Hoe laat je je ruimte er op zijn best uitzien, terwijl het je persoonlijke gevoel voor stijl weerspiegelt? Doe het goed en je zult eindigen met een comfortabel, gelukkig huis. Doe het slecht en je zult eindigen met een mengelmoes van meubels, stoffen en verfkleuren die nooit stollen in een aangenaam geheel. Met een beetje planning, en door dezelfde stappen te volgen als bij professionele interieurontwerpers, heb je een veel grotere kans op succes.

Interieurinrichting: Het leggen van het grondwerk
Om de finish te bereiken, moet je eerst weten waar je naartoe gaat.

Begin niet in de meubelzaak.
Velen hebben het advies gehoord om geen boodschappen te doen als je honger hebt, omdat het leidt tot slechte keuzes. Hetzelfde geldt voor meubelzaken – ga niet in paniek winkelen, alleen maar omdat je een leeg huis hebt. Ja, je hebt een bank nodig. Maar als je de pink-striped sectionele gewoon omdat je het leuk vindt in de winkel, zonder het nemen van metingen of na te denken over de rest van de kamer, je zit er mee opgescheept. De rest van de kamer zal rond die bank gebouwd moeten worden, en als hij te groot is voor de ruimte zal hij er voor altijd onhandig uitzien.

Begin in de kamer die je wilt inrichten, gewapend met een meetlint en een notitieblok.

Ken uw maten
Het afstemmen van de schaal van het meubilair op de schaal van een kamer is cruciaal. Een diepe, doorlopende bank kan een kleine kamer gemakkelijk overmeesteren en slanke stoelen kunnen verloren gaan in een brede, open zolder. Voordat u begint met ontwerpen, meet u de lengte en breedte van elke kamer die u wilt decoreren, samen met de hoogte van het plafond en de elementen die in de weg kunnen zitten – trappen, kolommen, radiatoren en andere obstakels. Het is ook een goed idee om raamopeningen te meten, samen met de wandruimte onder, boven en aan de zijkanten van elke kamer, om zich klaar te maken voor raambekleding.

“De eerste fout die de meeste mensen maken is dat ze dingen kopen die de verkeerde maat hebben – banken die niet in de kamer passen, banken die niet door deuropeningen passen, tafels die te klein zijn, bureaus die te groot zijn, nachtkastjes die in de deuropening hangen”, zegt David Kleinberg, oprichter van het New Yorkse interieurontwerpbureau David Kleinberg Design Associates. Zorgvuldig meten van uw ruimte kan helpen dergelijke problemen te voorkomen.

Maak een plattegrond
Als je eenmaal de afmetingen van je kamer hebt, is het tijd om ze te gebruiken met een plattegrond die je een vogelperspectief geeft van het hele huis. “Elke klus moet beginnen met een plattegrond,” zei Alexa Hampton, de voorzitter van Mark Hampton, het New Yorkse interieurbedrijf dat door haar vader is opgericht. “Je moet de ruimte kennen.”

Een optie is om een plattegrond te tekenen op de ouderwetse manier, met papier, een potlood en een liniaal. De meeste professionele ontwerpers gebruiken echter tekensoftware zoals AutoCAD. Tussen deze twee uitersten in zitten apps die het voor huiseigenaren gemakkelijk maken om eenvoudige plattegronden te maken (sommigen automatiseren zelfs metingen met de camera van uw smartphone, maar controleren die getallen dubbel), waaronder Magicplan, Floor Plan Creator en RoomScan Pro.

Zodra u de omtrek van de ruimte hebt, begint u te experimenteren met de plaatsing van de meubels, waarbij u ervoor zorgt dat de footprint van elk stuk wordt geschaald in overeenstemming met de grootte van de tekening.

Bepaal hoe u wilt leven
Dit is het lastige deel, en er zijn geen goede of foute antwoorden. Kamers kunnen traditioneel of modern zijn, formeel of ontspannen, en visueel warm of koel. “Je moet zo goed mogelijk proberen te onderscheiden hoe je in een bepaalde ruimte zou willen leven,” zei Ms. Hampton. “Wat ga je doen? Hoeveel mensen wonen er? Zijn er kinderen? Wat zijn uw ambities voor hoe u zou willen leven?”

De inrichting van een huis voor iemand die regelmatig grote diners geeft, bijvoorbeeld, zou anders moeten zijn dan een huis voor iemand die elke avond uit eten gaat in een restaurant. De persoon die van plan is om rijkelijke geldinzamelingsacties te organiseren, zou een andere woonkamer moeten hebben dan de persoon die er alleen van droomt om voor de TV te slapen.

Kopieer de Pro’s
Kijk in designboeken en tijdschriften, maar ook in online bronnen als Houzz, Pinterest en Instagram om je persoonlijke stijl aan te scherpen. “Zoek de stijl uit waarop je het meest reageert”, zegt Brad Ford, een interieurontwerper in New York City, en ontwikkel een dossier met favoriete beelden.

Als je eenmaal beelden hebt die je leuk vindt, bestudeer dan de details, adviseerde de heer Kleinberg. “Zie waar patroon wordt gebruikt versus waar vaste stoffen worden gebruikt, en waar kleur met succes kan worden gebruikt of niet,” zei hij. Het zal ook helpen om alles te informeren, van het type meubilair dat u misschien leuk vindt tot een potentiële strategie voor raambekleding.

Tape It Out
Om ideeën op een plattegrond een stap verder te brengen, gebruik je schilderstape in de echte ruimte om aan te geven waar het meubilair op de vloer en tegen de muur komt te staan.

“We gebruiken blauwe tape op de vloer om verschillende elementen uit te boksen”, zegt Anne Maxwell Foster, een eigenaar van het New Yorkse interieurontwerpbureau Tilton Fenwick. “Waar zal het tapijt zijn? Moet het geknipt worden? Hoe ver komt de salontafel uit? Ook al hebben we alles tot op een zestiende van een inch op een meubelplan, er is iets nuttigs aan het visualiseren van het in de ruimte, en in staat zijn om rond te lopen.”

Ontwikkel een budget
Je kunt niet om de wiskunde heen: Als je op een onverwacht dure stoel gaat zitten, heb je minder geld voor de rest van het huis. “Je wilt er zeker van zijn dat je strategisch bent over hoe je je geld uitgeeft,” zei Mr. Ford. “Een budget geeft je een routekaart voor de verdeling van de kosten van de dingen tussen de kamers.” Je kunt nog steeds een uitzondering maken als je een one-of-a-kind eettafel vindt, merkte hij op, maar om ervoor te betalen heb je nagedacht over waar je nog meer kunt bezuinigen.

Plan de fasen
Het afwerken van gipsplaten, het verven van hardhouten vloeren en het schilderen van plafonds is allemaal rommelig werk. Als het al mogelijk is, is het beter om dit soort werk af te maken voordat u meubels of accessoires in de ruimte plaatst.

Als het niet te vermijden is, sluit u grote meubelen af onder plastic druppeldoeken en accessoires in dozen met tape om ze te beschermen.

Kies de juist meubelen voor je woning

De meubelzaak voor jong én oud. Verschillende stijlen en budgetten. Ontdek ons ruime aanbod salons in de winkel of op onze website. Deskundig advies. Talrijke promoties. 4000+ meubelen. Levering aan huis. Modellen: zetels, poefs, relaxzetels, zitbankjes, zitzakken. Zetels van Derore

Ramen en deuren uitkiezen

Nieuwe ramen en deuren? – Ontdek ons assortiment . Ramen en deuren in PVC, gelakte kunsthars en aluminium van uitsluitend eigen fabricaat. Geco is als producent gespecialiseerd in buitenschrijnwerk.  Kies voor kwalitatieve producten én een uitmuntende service, ook na oplevering. Geniet nu van onze ‘Hou de warmte binnen’-actie en koop jouw ramen en deuren met korting! Ecologisch verantwoord

Gevelreiniging en verwijderen van mos en graffiti

Gevelreiniging gezocht? Uw gevel is vervuild, bemost of beklad met graffiti? Wij verwijderen elk vuil deskundig via de juiste behandelmethodeProfessionele gevelreiniging, afgestemd op uw gevel. Vraag ons advies. Wij gebruiken diverse technieken zoals, stoomreiniging, micro-nevelstralen, zandstralen, … Dakrenovatie. Gratis offerte. Gevel schoonmaken. Gevelrenovatie.